21ste Henri Nouwen Lezing: “Een kooi ging op zoek naar een vogel”

Op zaterdag 23 november 2019 spreekt Erik Borgman de Henri Nouwen Lezing uit. De schrijver, spreker en denker Erik Borgman wil “midden in de wereld van secularisatie en ontkenning van God, handelen, denken en spreken alsof God zou bestaan”. De gelovige mens, aldus Borgman, moet Jezus navolgen en zich begeven in gebieden en gemeenschappen die er eigenlijk niet bij horen. In tijden van vervlakkingen en onverschilligheid spoort hij hartstochtelijk en met humor iedere mens aan zich te beseffen dat hij of zij door God gezocht wordt. De lezing van Erik Borgman wordt muzikaal omlijst door Anastasia Voitjoek (zang, bandoera) en Stanislav Kirillov (slagwerk).
De 21ste Henri Nouwen Lezing vindt plaats in de Janskerk aan het Janskerkhof in Utrecht op zaterdag 23 november 2019, aanvang 19:30. De toegang gratis, maar u moet wel reserveren: nouwen@nouwen.org of Avenue Concordia 117, 3062 LG Rotterdam. Erik Borgman is hoogleraar theologie aan de universiteit van Tilburg en directeur van het Cobbenhagen Center. Zie ook de website van de Henri Nouwen Stichting.