Publieksdag: De kerken en de oorlog in Oekraïne. Wat dragen kerken bij tot vrede en verzoening?

Eind 2013 begonnen in Kiev anti-regeringsdemonstraties, waar ook gelovigen en kerkleiders aan deelnamen. Het aanvankelijk vreedzaam protest groeide in korte tijd tot open oorlog uit. Tijdens deze publieksdag op Paaszaterdag 4 april 2015, een jaar na de Russische bezetting van de Krim, onderzoeken sprekers uit Oekraïne en Nederland wat de rol van de kerken kan zijn bij het streven naar vrede en verzoening. Enkele vragen. Hoe kunnen kerken in Oekraïne bijdragen tot een vrede die steeds meer uit zicht is geraakt? Welk verzoeningspotentieel hebben zij in huis om de gevolgen van dit conflict te verlichten, nu en in de toekomst? Waar liggen kansen? Waar de valkuilen? Zijn kerken deel van het probleem? Is hier, zoals sommigen beweren, sprake van een botsing van culturen en religies?
Deze dag is bedoeld voor  iedereen die geïnteresseerd is in Oekraïne, het conflict Rusland-Europa, oecumene, de relatie religie-oorlog-vrede en de publieke rol van kerk en geloof.
Inschrijven tot en met woensdag 2 april 2015!

Actualiteit:

Download: